Hoppa till innehåll
Gå till hjälpinnehållet

Hur förhandsgodkänner jag en gäst?

När du skickar ett förhandsgodkännande ger du gästen 24 timmar på sig att bekräfta bokningen utan ytterligare åtgärder från din sida.

Du bör endast skicka ett förhandsgodkännande om du är redo att bekräfta en bokning. Om gästen bokar ditt utrymme inom 24 timmar kommer bokningen att bekräftas automatiskt.

För att förhandsgodkänna en gäst:

  1. Gå till Inkorg på airbnb.com
  2. Öppna din meddelandetråd med gästen
  3. Klicka på Förhandsgodkänn
  4. Om du godkänner flera gäster för samma datum, låt varje gäst veta att det finns andra personer som är intresserade av att boka

Det finns ett par saker som kan vara bra att veta om förhandsgodkännanden:

  • Din annonskalender är fortfarande markerad som tillgänglig när du förhandsgodkänner en gäst.
  • Du kan erbjuda flera gäster ett förhandsgodkännande för samma datum. När utrymmet väl är fyllt kommer andra gäster automatiskt att meddelas.
  • Gäster har 24 timmar på sig att godkänna ditt förhandsgodkännande innan det förfaller.
  • När ett förhandsgodkännande förfaller måste gästen skicka ytterligare en fråga eller förfrågan för att kunna boka. Den nya frågan eller förfrågan kommer fortfarande att återspegla priset i det ursprungliga förhandsgodkännandet. Du måste dra tillbaka ditt ursprungliga förhandsgodkännande för att nya priser ska återspeglas.
  • Förhandsgodkännanden åsidosätter inte dina bokningskrav.

Ta bort ett förhandsgodkännande

Om en gäst ännu inte har godkänt ett förhandsgodkännande och din situation har förändrats kan du ta bort ett förhandsgodkännande. För närvarande kan du bara ta bort ett förhandsgodkännande från en dator.

För att ta bort ett förhandsgodkännande:

  1. Gå till din Inkorg på airbnb.com
  2. Öppna meddelandetråden med gästen
  3. Klicka på Ta bort förhandsgodkännande

Varför kan jag inte skicka ett förhandsgodkännande?

Om du inte ser alternativet att förhandsgodkänna en gäst innebär det att din kalender är blockerad för vissa eller alla av gästens bokningsdatum.

För att skicka ett förhandsgodkännande, redigera din kalender för att visa att ditt boende är tillgängligt.